Projelerimiz
Akıllı Uzmanlaşma Programı çerçevesinde; Ankara'nın rekabet kapasitesini, yenilikçiliğini, girişimciliğini ve katma değerli üretim kapasitesini artırmak amacı ile bölgesel uzgörülerin geliştirilmesi ve bu uzgörüler çerçevesinde de akıllı uzmanlaşma alanlarının ve sektörel fırsat haritalarının geliştirilmesi amaçlanmıştır.
Gelecek Liderleri Programı, Gelecek Araştırmaları Enstitüsü’nün geleceği şekillendiren gençlerin kariyer yolu için koçluk yaklaşımı ile hazırladığı bir programdır. Bu programa dahil olan üniversite öğrencileri, GAE’nin sertifikalı mentörleri ve koçları ile kişisel gelişim ve profesyonel yaşama ilişkin çalışmalar gerçekleştirirler.
Gelecek tasarımı süreçlerine gençlerin katılımını artırmayı amaçlayan projemiz, katılımcı gelecek tasarımı çalışmaları yoluyla gençleri programlara dahil edip güçlendirerek, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen topluluklar için daha dirençli ve sürdürülebilir bir gelecek yaratmayı hedefler.
Feed the Future, Batı Karadeniz Bölgesi’nde tarım ve gıda sektöründe dijital dönüşümü hızlandırmak amacıyla hayata geçirilen bir projedir. IPA fon desteğiyle yürütülen proje, kadınlar, gençler ve dezavantajlı bireylerin modern tarım teknolojileri konusunda yetkinlik kazanmalarını sağlayarak, bölgedeki sürdürülebilir gıda üretimini ve çevresel verimliliği artırmayı hedeflemektedir.

MAPIT, araştırma kuruluşları ve Ar-Ge ağların ı bir araya getirerek sürdürülebilir ortaklıklar kurar. Dijital inovasyon merkezleri ve Ar-Ge yöneticilerinin yetkinliklerini geliştirerek üniversite-sanayi iş birliklerini güçlendirir, uluslararasılaşmayı teşvik eder ve araştırma kuruluşlarını Horizon Europe ve Avrupa Araştırma Alanı’nda destekler.

GençZeka, depremden etkilenen gençleri yapay zeka ve veri bilimi alanlarında eğiterek dijital becerilerini geliştirmeyi hedefler. Teknoloji odaklı eğitimler, hackathonlar ve gönüllülük projeleri ile gençlerin istihdam edilebilirliğini artırır, topluma aktif katılımlarını teşvik eder ve afetlere karşı dayanıklılıklarını güçlendirir.